Base for Stability 9 Groepslessen

Groepslessen uitleg

Ben je op zoek naar een groepsles…

groepsles Ademwerk

AdemWerk

In deze les kun je op een veilige manier kennismaken met de verbonden ademtechniek. Een manier van ademen waarbij je op je rug ligt en verbonden, zonder pauzes in- en uitademt door je mond. Door deze techniek kunnen we letterlijk onze fysieke ademruimte vergroten waardoor onze ademstroom weer vrijer wordt en daarmee onze levensenergie weer vrijer door ons gehele lijf kan stromen.
Daarnaast kunnen we door deze manier van ademen weer contact maken met oude patronen en blokkades die in ons lichaam zitten opgeslagen en creëren we de ruimte om deze oude bagage los te laten. De adem nodigt uit om te verbinden met diepere, onbewuste lagen van onszelf en tot meer zelfkennis en inzicht komen.
Heb je inmiddels van de verbonden adem geproeft en smaakt dit naar meer? Boek dan een intake individuele ademsessie!

Barreworkout base for stability

BarreWorkout

Met de BarreWorkout creëer je een fit lichaam. Door een afwisselende combinatie van Ballet-, Yoga en Pilatesoefeningen op energieke muziek werk je aan balans, sterke spieren en een goede lichaamshouding. Het resultaat: een fit, sterk en elegant lichaam!

Les inhoud
De BarreWorkout is een één uur durende workout waarbij het hele lichaam aan bod komt.
De les begint met een warming-up, zodat de spieren goed warm zijn voordat je aan de slag gaatmet de verschillende spierversterkende oefeningen.

Na de warming-up starten we met de oefeningen aan de balletbarre, waarbij het accent ligt op kracht, balans en verlenging van heel je lijf. De stabiliteit van de barre biedt de mogelijkheid gecontroleerd te trainen en te kunnen focussen op specifieke spiergroepen terwijl je gewrichten worden gespaard.

Oefeningen
De oefeningen aan de barre worden gevolgd door oefeningen en stretches, bekend van de Pilates en de Yoga, waarbij concentratie, controle , precisie en ademhaling centraal staan.
De hele les wordt tot slot afgebouwd door middel van streches en meditatie.

Dancefeeling
De BarreWorkout is geen dansles, maar een les met een dancefeeling. De Workout is geschikt voor iedereen die zichzelf sterker, fitter en leniger wil maken.

Barreworkout base for stability
Barreworkout base for stability

S.H.I.I.T.!

Stability High Intensity Interval Training!

Stel je uithoudingsvermogen op de proef. Een uurtje lekker zweten!
In deze energieke training worden kracht, cardio, coördinatie en lenigheid gecombineerd. Hierdoor word je core versterkt, je conditie verbeterd, je uithoudingsvermogen uitgedaagd en je houding gestabiliseerd.
Er wordt gebruik gemaakt van individuele en duo-, interval en cirquitvormen.

Heb je lichamelijke klachten, blessures of bijzonderheden? Meld dit dan voor aanvang van de training. Hier wordt dan extra rekening mee gehouden. De S.H.I.I.T. is geschikt voor mannen én vrouwen op diverse trainingsniveaus.

Base voor Stability biedt naast de S.H.I.I.T. training ook BarreWorkout, Bodyworkout en , pilates aan.

Barreworkout base for stability

BodyWork

Shape your body tijdens deze uitdagende les. Voor het trainen en shapen van billen, benen, buik, rug en armen. Je lijf krachtig in balans!

Tijdens deze intensieve, energieke les train je heel je lijf bewust. Alles gebeurt op de mat, zowel met als zonder attributen. De les wordt gegeven op eigentijdse muziek met een lekkere beat. Het uur is om voordat je het door hebt!

Voel je lekkerder, strakker en fitter.
Heb je lichamelijke klachten, blessures of bijzonderheden? Meld dit dan voor aanvang van de training. Hier wordt dan rekening mee gehouden. De BodyWork is geschikt voor mannen én vrouwen op diverse trainingsniveaus.

Barreworkout base for stability
Pilates Base for Stability

Pilates

Pilates is de manier om je lichaam bewust in balans te brengen. Het wordt wereldwijd aanbevolen en erkend als een belangrijke vorm van bewegen. De oorsprong van Pilates is dan ook niet alleen fitness, maar een zeer complete bewegingstherapie. Het vermindert pijnklachten en geldt als preventie voor klachten aan de wervelkolom en het gehele lichaam.

Betere lichaamshouding en voorkom je klachten
Door Pilates wordt het lichaamsbewustzijn verhoogd, de wervelkolom stabieler en soepeler en de rug-, buik- en bekkenspieren sterker. Daardoor verbetert je lichaamshouding, en verminder en voorkom je klachten.

Base voor Stability biedt naast de pilates lessen ook hormoon yoga, restorative yoga, yin yoga, Yoga Nidra en zwangerschapsyoga aan.

YogaPilates BASE for STABILITY

Yoga Pilates

Het beste uit de Yoga en de Pilates in 1 les!

De dynamische oefeningen bekend uit de pilates worden afgewisseld met de staande en zittende poses bekend uit de yoga. Combineer dit met een bewuste ademhaling en meditatie en je hebt YogaPilates.

Sterke spieren, betere lichaamshouding
De YogaPilates geeft het lichaam de voordelen van yoga en pilates. En dat uit zich in sterke spieren, betere lichaamshouding, meer rompstabiliteit, verbetering van de doorbloeding, verhoging van de weerstand en afname van klachten die ontstaan door spanning.

Naast kracht is deze les ook dus ook erg gericht op verlengen, loslaten, ontspannen en meditatie.

Base voor Stability biedt naast yoga Pilates ook hormoon yoga, restorative yoga, yin yoga, Yoga Nidra en zwangerschapsyoga aan.

YogaPilates BASE for STABILITY
Mobility Training

Mobility Workout

Intensiteit: Medium
In de Mobility lessen leer je hoe je functioneler kunt bewegen, met meer plezier en souplesse. De les is gericht op het vergroten van de ‘range of motion’ in de breedste zin van het woord. Door de diversiteit in oefeningen, ontwikkel je het aanpassingsvermogen van lichaam en geest. Zo creëer je een “intelligent” en weerbaar lijf, dat nog jaren met plezier beweegt.

Op een speelse en dynamische manier werken we aan lichaamsbewustzijn, coördinatie, balans/stabiliteit, snelheid, flexibiliteit en kracht. Deze vaardigheden bieden inzicht in hoe verschillende delen van het lichaam samenwerken om efficiënt, lekker en gezond te bewegen.
De les bestaat uit spellen, geïsoleerde oefeningen gericht op specifieke delen van het lichaam, en complexere bewegingstaken of -reeksen waarbij het hele lichaam betrokken is.

Een actieve les die lichaam en geest op scherp zet, en die je aanmoedigt om autonoom en bewust te bewegen. Na de les voel je je vrijer in beweging, energiek en verbonden met je lijf.
De Mobility lessen zijn toegankelijk voor nieuwsgierige bewegers van ieder niveau.

YogaPilates BASE for STABILITY

Strong Mobility

Intensity medium
In deze les komen mobiliteit en kracht samen. We ontwikkelen kracht in zowel kleinere spieren als grotere spiergroepen, maar wel altijd gericht op een beweeglijker lijf. Functionele kracht, die leidt tot meer souplesse, explosiviteit en/of stabiliteit in beweging. Kracht die mobiliteit niet in de weg zit, maar juist zorgt dat je je ROM (range of motion) vergroot.

We werken met dynamische oefeningen, zowel staand als op de grond. Soms op de plek, soms verplaatsend door de ruimte. Door bijvoorbeeld rotaties en snelheid te implementeren in de oefeningen, ontwikkelen we kracht die nodig is om complexere bewegingen uit te kunnen voeren en meer bewegingsvrijheid te krijgen in de gewrichten.

Deze les kan op zichzelf staan, maar is ook goed als aanvullende training naast bijv. dansen, klimmen/boulderen, (kick)boxen, hardlopen, etc.

YogaPilates BASE for STABILITY
Mobility Training

Embodimend Class

Intensiteit: low
De wekelijkse Embodiment class is een klein feestje: we combineren dansen (vrij bewegen), yoga en creatieve coaching oefeningen. Het is jouw moment om stil te staan bij je afgelopen week, te zakken in je lichaam en vanuit je gevoel te verbinden met jezelf. Zodat je jouw balans vindt en helder krijgt welke stappen je kunt zetten om te leven in overeenstemming met wie je van binnen bent.
Inchecken: elke les starten we met een incheck moment om te landen.
Bewegen: door middel van vrije dans (ja, dit is ook voor jou; het hoeft er helemaal niet mooi of goed uit te zien) en yoga zakken we van hoofd naar hart en lijf.

Reflectie: met behulp van visualisaties en creatieve oefeningen ga je aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling.
Energie: soms doen we (zelf)reiki en energetische visualisaties zodat je ontspannen en opgeladen weer de deur uit gaat.
Waar het kan werken we met de fasen van het jaar en de energie en thematiek die daarbij hoort. Zo verbind jij je met je natuurlijke flow en die van het moment. Join the class!

YogaPilates BASE for STABILITY

Spinal Release

Intensiteit: Medium low
In deze les gaan we terug naar onze vroege bewegingspatronen om hernieuwde ruimte en mogelijkheden te vinden in ons lichaam.
Een mix tussen relaxen en lekker bewegen.

Als we geboren worden, nemen we een diepe ademteug en laten we de wereld weten dat we er zijn. Vanaf dat moment ontwikkelen we onze bewegingspatronen totdat we ons lichaam met alle functies en expressies volledig tot onze beschikking hebben. Soms omdat we later in ons leven bepaalde bewegingen niet vaak meer maken, ontstaan er andere patronen. We kunnen minder ver reiken, minder diep zitten, misschien is onze ademhaling oppervlakkig geworden en voelen we ons daardoor moe. Deze les is een mix tussen relaxen en lekker bewegen.

YogaPilates BASE for STABILITY
Mobility Training

Qi Gong

Intensity Medium Low
Based on the principles of Chinese Medicine, Qi Gong first makes us realize our bodily and mental patterns, and then aims to heal those who are harmful to us through movement, breathing and awareness exercises.
During exercises in which movement, breathing and internal pressure are used as tools to find the center of the body and achieve personal alignment, we work on optimizing the Qi flow and finding harmony between yin and yang energies. This healing method, which is applied with exercises that anyone can do, approaches the human body holistically.