Base for Stability 9 Groepslessen

Groepslessen uitleg

Ben je op zoek naar een groepsles…

groepsles Ademwerk

AdemWerk

In deze les kun je op een veilige manier kennismaken met de verbonden ademtechniek. Een manier van ademen waarbij je op je rug ligt en verbonden, zonder pauzes in- en uitademt door je mond. Door deze techniek kunnen we letterlijk onze fysieke ademruimte vergroten waardoor onze ademstroom weer vrijer wordt en daarmee onze levensenergie weer vrijer door ons gehele lijf kan stromen.
Daarnaast kunnen we door deze manier van ademen weer contact maken met oude patronen en blokkades die in ons lichaam zitten opgeslagen en creëren we de ruimte om deze oude bagage los te laten. De adem nodigt uit om te verbinden met diepere, onbewuste lagen van onszelf en tot meer zelfkennis en inzicht komen.
Heb je inmiddels van de verbonden adem geproeft en smaakt dit naar meer? Boek dan een intake individuele ademsessie!

Barreworkout base for stability

BarreWorkout

Met de BarreWorkout creëer je een fit lichaam. Door een afwisselende combinatie van Ballet-, Yoga en Pilatesoefeningen op energieke muziek werk je aan balans, sterke spieren en een goede lichaamshouding. Het resultaat: een fit, sterk en elegant lichaam!

Les inhoud
De BarreWorkout is een één uur durende workout waarbij het hele lichaam aan bod komt.
De les begint met een warming-up, zodat de spieren goed warm zijn voordat je aan de slag gaatmet de verschillende spierversterkende oefeningen.

Na de warming-up starten we met de oefeningen aan de balletbarre, waarbij het accent ligt op kracht, balans en verlenging van heel je lijf. De stabiliteit van de barre biedt de mogelijkheid gecontroleerd te trainen en te kunnen focussen op specifieke spiergroepen terwijl je gewrichten worden gespaard.

Oefeningen
De oefeningen aan de barre worden gevolgd door oefeningen en stretches, bekend van de Pilates en de Yoga, waarbij concentratie, controle , precisie en ademhaling centraal staan.
De hele les wordt tot slot afgebouwd door middel van streches en meditatie.

Dancefeeling
De BarreWorkout is geen dansles, maar een les met een dancefeeling. De Workout is geschikt voor iedereen die zichzelf sterker, fitter en leniger wil maken.

Barreworkout base for stability
Barreworkout base for stability

S.H.I.I.T.!

Stability High Intensity Interval Training!

Stel je uithoudingsvermogen op de proef. Een uurtje lekker zweten!
In deze energieke training worden kracht, cardio, coördinatie en lenigheid gecombineerd. Hierdoor word je core versterkt, je conditie verbeterd, je uithoudingsvermogen uitgedaagd en je houding gestabiliseerd.
Er wordt gebruik gemaakt van individuele en duo-, interval en cirquitvormen.

Heb je lichamelijke klachten, blessures of bijzonderheden? Meld dit dan voor aanvang van de training. Hier wordt dan extra rekening mee gehouden. De S.H.I.I.T. is geschikt voor mannen én vrouwen op diverse trainingsniveaus.

Base voor Stability biedt naast de S.H.I.I.T. training ook BarreWorkout, Bodyworkout en , pilates aan.

Barreworkout base for stability

BodyWork

Shape your body tijdens deze uitdagende les. Voor het trainen en shapen van billen, benen, buik, rug en armen. Je lijf krachtig in balans!

Tijdens deze intensieve, energieke les train je heel je lijf bewust. Alles gebeurt op de mat, zowel met als zonder attributen. De les wordt gegeven op eigentijdse muziek met een lekkere beat. Het uur is om voordat je het door hebt!

Voel je lekkerder, strakker en fitter.
Heb je lichamelijke klachten, blessures of bijzonderheden? Meld dit dan voor aanvang van de training. Hier wordt dan rekening mee gehouden. De BodyWork is geschikt voor mannen én vrouwen op diverse trainingsniveaus.

Barreworkout base for stability
Pilates Base for Stability

Pilates

Pilates is de manier om je lichaam bewust in balans te brengen. Het wordt wereldwijd aanbevolen en erkend als een belangrijke vorm van bewegen. De oorsprong van Pilates is dan ook niet alleen fitness, maar een zeer complete bewegingstherapie. Het vermindert pijnklachten en geldt als preventie voor klachten aan de wervelkolom en het gehele lichaam.

Betere lichaamshouding en voorkom je klachten
Door Pilates wordt het lichaamsbewustzijn verhoogd, de wervelkolom stabieler en soepeler en de rug-, buik- en bekkenspieren sterker. Daardoor verbetert je lichaamshouding, en verminder en voorkom je klachten.

Base voor Stability biedt naast de pilates lessen ook hormoon yoga, restorative yoga, yin yoga, Yoga Nidra en zwangerschapsyoga aan.

YogaPilates BASE for STABILITY

Yoga Pilates

Het beste uit de Yoga en de Pilates in 1 les!

De dynamische oefeningen bekend uit de pilates worden afgewisseld met de staande en zittende poses bekend uit de yoga. Combineer dit met een bewuste ademhaling en meditatie en je hebt YogaPilates.

Sterke spieren, betere lichaamshouding
De YogaPilates geeft het lichaam de voordelen van yoga en pilates. En dat uit zich in sterke spieren, betere lichaamshouding, meer rompstabiliteit, verbetering van de doorbloeding, verhoging van de weerstand en afname van klachten die ontstaan door spanning.

Naast kracht is deze les ook dus ook erg gericht op verlengen, loslaten, ontspannen en meditatie.

Base voor Stability biedt naast yoga Pilates ook hormoon yoga, restorative yoga, yin yoga, Yoga Nidra en zwangerschapsyoga aan.

YogaPilates BASE for STABILITY
Mobility Training

Mobility Workout

In de Mobility Workout kun je snoepen van verschillende bewegingsvormen. Van vechtkunst en yoga tot dans en acrobatiek.

Mobility gaat over meer dan flexibiliteit. Het gaat over functioneel bewegen, over het vergroten van de ‘range of movement’. En voornamelijk over het vergroten van het aanpassingsvermogen van lichaam en geest!

Op een speelse en creatieve manier vergroten we lichaamsbewustzijn en leren we bewegingen beter te coördineren. Dit helpt je om meer inzicht te krijgen in hoe alle delen van je lichaam (en geest) samenwerken om efficiënt, plezierig en gezond te bewegen. We ontwikkelen coördinatie, balans, stabiliteit, flexibiliteit en kracht.

We werken middels spellen, locomotions (doorgaande en complexere bewegingen waarbij het hele lichaam wordt geactiveerd) en geïsoleerde oefeningen, die gericht zijn op een bepaald deel van het lichaam. Het is dus geen standaard ‘sportschool les’ waarbij je steeds dezelfde push-ups of sit-ups doet.

Op een veilige, gekaderde manier onderzoeken we allerlei soorten beweging. Zo brengen we variatie in onze bewegingen, waardoor we nieuwe verbindingen vinden in ons lichaam en brein.

Na de les:

  • Voel je je vrijer in beweging
  • Ben je meer verbonden met je lijf
  • Voel je je soepel, los en energiek
  • Heb je spieren gebruikt waarvan je niet wist dat je ze had
  • Besef je dat bewegen leuk en speels is!