Fysio­therapie

Base for Stability 9 Fysiotherapie

Fysiotherapie afgestemd op jouw lichaam

Ieder lichaam is anders. Een unieke behandeltechniek en een functionele training op maat is daarom erg belangrijk. Onze behandelingen zijn afgestemd op jouw lichaam, zodat je zo snel mogelijk weer in staat bent om lichamelijk goed te functioneren. Weer vertrouwen krijgen in je eigen lichaam, zodat je kunt ervaren dat je tot veel meer in staat bent dan je zelf denkt.

Missie: Jou in beweging houden door gebruik te maken van diverse behandeltechnieken vanuit een holistisch oogpunt.
Visie: Je kunt veel meer dan je denkt als je maar wilt.

Barreworkout base for stability

Fysio BodyCheck

Hoe goed ken jij je lichaam? Wij bieden verschillende mogelijkheden vanuit het aanbod om je lichaam beter te leren kennen. Zo kan je gebruik maken van een ‘bodycheck’ door onze ervaren fysiotherapeuten. Een bodycheck bestaat o.a. uit een functional movement screening, essentie training en verschillende testen.

Na de bodycheck is er tijd om de resultaten te bekijken en opties te bespreken om jouw lichaam gezonder te maken.

Barreworkout base for stability
Barreworkout base for stability

Holistische fysiotherapie

Jouw gezondheid is belangrijk. Een lichamelijke klacht ontstaat niet zomaar. Vaak is er meer aan de hand. Daarom bieden we jou holistische fysiotherapie: een behandeling gericht op de oorzaak van jouw lichamelijke klacht. Samen gaan we uitzoeken wat jouw lichaam nodig heeft om weer optimaal in balans te komen. Hierbij worden verschillende behandelvormen gecombineerd, zoals: bindweefselmassage, (sport)massages, Triggerpoint Therapie, Pilates oefeningen, Magnetiseren, NRT® en Easy-, Medical Taping.
Op deze manier werken we samen met jou aan een langdurig herstel doordat er een solide basis gecreëerd waarop jij verder kunt bouwen.

De eerste afspraak (screening, intake, onderzoek en behandeling) zal 45 minuten in beslag nemen om samen een behandeltraject samen te stellen.

“Marleen is een vakidioot als het gaat om het menselijk lichaam, als ze muzikant zou zijn, zou je zeggen, ze weet precies de juiste snaar te raken.
Een combinatie van haar kennis en het gebruik van haar intuïtie, maakt het dat ze precies weet en voelt waar het om gaat. Ze legt door middel van leuke voorbeelden uit wat er daadwerkelijk gebeurt in je lichaam. Hierdoor ga je het zelf ook beter begrijpen, zodat je het de volgende keer voor kunt zijn. Kortom een top fysiotherapeut met gouden handjes”

Monique

Dansante fysiotherapie

Bij Dansante fysiotherapie gaan we via beweging kijken of we jouw lichamelijke klachten kunnen laten verdwijnen dan wel zachter kunnen maken. Deze vorm van fysiotherapie is voor iedereen heel prettig, maar vooral voor mensen met chronische pijn en hoge spierspanning. We gaan werken aan: coördinatie, souplesse, kracht, evenwicht, uithoudingsvermogen, expressie en ontspanning.

Je leert je vrijer van je pijn te bewegen en vooral weer plezier te krijgen in beweging.

Medical taping│Easy- taping methode

Medical Taping en Easy Taping, kan ondersteuning│sturing bieden bij diverse lichamelijke klachten, zoals lage rugklachten, knieklachten en schouderklachten.

Littekentherapie

Heb je wel eens aan je litteken gedacht bij pijnklachten? Grote, kleine, oude en nieuwe littekens kunnen namelijk allerlei klachten veroorzaken aan het lichaam. Daarom is het belangrijk om deze mee te nemen in de behandeling. Je litteken kan er van buiten heel mooi en glad uitzien maar kan in de diepere bindweefsel lagen niet goed bewegen.

Ons bindweefsel kan je zien als een grote panty over je lijf, het verbindt ons hele lichaam. Als er in dat bindweefsel een wond ontstaat of de cellen worden bijvoorbeeld aangetast door bestraling, dan maakt het lichaam daar harder weefsel aan en wordt er aan alle kanten de panty strak getrokken. Een keizersnede kan hierdoor bijvoorbeeld rug- heup- of nekklachten geven en een litteken van een enkelbreuk kan enkel- knie- of heupklachten geven.

Oudere littekens zijn vaak nóg stugger dan nieuwe littekens, die mogen niet vergeten worden. Nieuwe littekens kunnen behandeld worden zodra ze dicht zijn maar het is goed om je litteken, na bijvoorbeeld een operatie, goed in de gaten te houden of laat ze beoordelen door één van onze therapeuten

fysiotherapie in balans

Craniosacraal therapie

Ons hele lichaam kan goed functioneren dankzij de elasticiteit van bindweefsel. Door fysieke of psychische problemen kan de elasticiteit van dat bindweefsel aangetast worden. cranio sacraal therapiebehandelt het bindweefsel met behulp van zachte manuele technieken die een ontspannende werking hebben. Zo kunnen de organen, spieren, het ruggenmerg of hersenvlies heilzaam worden behandeld. Ook de ademhaling, bloedsomloop, bewegingssysteem en het zenuwstelsel hebben baat bij de therapie en gaan beter functioneren.

Manule – therapie

Manuele-therapie is een behandelmethode die direct aangrijpt op de gewrichten van het lichaam. En eventuele stoornissen in de gewrichten opheft en weer soepel maakt waardoor houding en beweging verbeteren.

Onze fysiotherapeuten:

Marleen Broekhuizen

Gediplomeerd fysiotherapeut, Dansante fysiotherapeut, running fysiotherapie, massage therapeut, personal trainer en sportdocent.

“Ik zie het lichaam als één geheel, vanuit holistisch perspectief. Eerst kijken naar de oorzaak, als er een blessure of klacht is. Het kan namelijk best zijn dat de oorzaak verder van de pijn verwijderd is, dan in eerste instantie gedacht. En dus ook de oplossing op een totaal andere plek gevonden wordt. Met mijn behandelingen behandel ik vanuit de oppervlakte naar binnen. Met mijn training, train ik van binnen naar buiten, zodat de binnenkant zich met de buitenkant kan verbinden.

Voordat we aan de slag gaan, beginnen we uiteraard eerst met de intake en dan gaan we samen op onderzoek uit om de oorzaak te vinden en aan te pakken. Dat kan op fysiek en ook zeker op mentaal vlak.

Neem gerust vrijblijvend contact met mij op, hoe dan ook, we komen tot  een (behandel) plan!”

Yara van den Brink

Als gediplomeerd fysiotherapeut geloof ik in de kracht van het zelf genezend vermogen van het lichaam en vind ik het belangrijk oog te hebben voor alle aspecten van jouw klacht.
Normaal gesproken kunnen jouw lichaam en geest goed voor zichzelf zorgen, maar soms kun je wel wat ondersteuning gebruiken. Ik help je te ontdekken wat de oorzaak is van je (onverklaarde) klachten en terug in balans te komen. Kan je momenteel ondersteuning gebruiken? Dan zie ik je graag op mijn spreekuur.

Wiel Hoogsteder

Gediplomeerd fysiotherapeut en master manuele therapie (SOMT). Daarnaast heeft hij de opleiding tot craniosacraatherapeut afgerond. En diverse nascholingen gevolgd o.a. bindweefselmassage, de coachende fysiotherapeut en sport psychologie.
In mijn vrijetijd ben is hij graag sportief bezig met skiën, wielrennen en mountainbiken.

Vergoeding fysiotherapie

Fysiotherapie kan (gedeeltelijk) worden vergoed door je je zorgverzekeraar, dit is afhankelijk van je verzekeringspakket.
Wij werken zonder contracten van de zorgverzekeraars, wat inhoudt dat je direct na de behandeling per PIN betaald. Je ontvangt de factuur digitaal per e-mail (of op schrift, dit kan op aanvraag), deze ontvangen factuur kun je zelf indienen bij jouw zorgverzekeraar.

Bij vele zorgverzekeraars wordt de behandeling afhankelijk van je aanvullende polis volledig of gedeeltelijk vergoed. De vergoeding is afhankelijk van het door jou verzekerde afgesloten verzekeringspakket in de aanvullende verzekering. Echter, wij adviseren je om zelf te informeren over afgesproken polisvoorwaarden bij jouw zorgverzekeraar.
Wij staan ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister voor Fysiotherapeuten en we zijn BIG geregistreerd

Unieke locatie in hartje Utrecht

De ruimte is zo ingericht dat je meteen tot rust komt, zowel aan de Kanaalstraat 254 – Lombok als aan de P.C. Borstraat 13 – Tuinwijk in Utrecht. Kom een keertje langs!

Behandeltechnieken vanuit een holistisch oogpunt

Jouw in beweging houden door gebruik te maken van diverse behandeltechnieken vanuit een holistisch oogpunt.

“het lichaam zien als 1 geheel.”

Zowel mentaal als fysiek heeft dit invloed op je functioneren

“De oorzaak van de klacht is niet altijd de plek waar de pijn zich bevindt”

Samen gaan we op zoek naar de oorzaak om vanuit daar de oplossing te vinden.

“bindweefsel verbindt alles in ons lichaam met elkaar.”

Soepel, rekbaar, voldoende vloeibaar en sterk, kan het ons lijf goed ondersteunen en bewegen. Wanneer dit zwak, uitgedroogd en stug is, zorgt dit voor spanning en beperkte beweeglijkheid.