FAQ

Veelgestelde Vragen

Hier lees je onze veel gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Laat het ons weten!

Algemeen

Wanneer en waar kan ik sporten bij Stability?

Je kunt op alle dagen van de week op beide locaties (Kanaalstraat 254 &  P.C. Borstraat 13 Utrecht) sporten. Er is een rooster beschikbaar voor op de beide locaties. Het rooster blijft in beweging en zullen we zoveel mogelijk aan je wensen voldoen. Per seizoen bekijken we welke lessen het best passend zijn om te voldoen aan de vraag wat je lijf nodig heeft.

Wanneer zijn jullie open/gesloten in 2023/2024?

Openingstijden:

Maandag 09:00 – 22:00 uur
Dinsdag 09:00 – 22:00 uur
Woensdag 07:30 – 22:00 uur
Donderdag 09:00 – 22:00 uur
Vrijdag 09:00 – 21:00 uur
Zaterdag 08:45 – 18:00 uur
Zondag 09:45 – 16:00 uur

Gesloten op: 5 december Sinterklaas | 24 december – Kerstavond | 25 december – 1ste Kerstdag | 26 december – 2de Kerstdag | 31 december -Oudejaarsdag | 1 januari – Nieuwjaarsdag
31 maart en maandag 1 april – Pasen | 26 april- Koningsnacht | 27 april – Koningsdag
5 mei – Bevrijdingsdag | 9 mei – Hemelvaartsdag | 28 en 29 mei- Pinksteren

Wat is een starters gesprek?

Via een eerste gratis “startersgesprek” van 30 minuten bespreken we samen wat je doelen zijn en welke sport of behandeling of training het beste past bij jouw doel.
Het gesprek is vrijblijvend, kan fysiek, online of telefonisch plaatsvinden met één van onze teamleden.

Ik vind het nog te spannend voor meteen een abonnement, kan ik ook 1 x proberen?

Proefles / try-out card
Je kunt een proefles bij ons volgen om te proeven of de lessen van ons bij jou past. Een losse les kost €16,-. Beter nog maak je gebruik van een Try-Out Card van 4 lessen voor de prijs van 2 voor €35,-. Deze kaart is 3 maanden geldig en te gebruiken op onze beide locaties in Utrecht, aan de Kanaalstraat 254 en de P.C. Borstraat 13 in Utrecht.

Wat zijn de tarieven?

Wij hebben voor de groepslessen verschillende abonnementen beschikbaar van een maand tot een jaar, met daarnaast ook de mogelijkheid gebruik te kunnen maken van een strippenkaart of losse lessen.
Tevens is er de mogelijkheid om alleen online gebruik te kunnen maken van de lessen en online video’s van alle soorten groepslessen inclusief verdieping met tips en tricks bijvoorbeeld voor stretchen/ zelf massage en tips voor wanneer je bijvoorbeeld zwanger bent.

Naast onze fijne lessen kun je ook gebruik maken van onze diensten; fysiotherapie, personal training, massage, ademwerk, lichaamswerk, TRE, voeding- en coaching.
Alle tarieven vindt je op onze tarieven pagina.

Ik wil een cadeaubon geven aan een vriend(in), kan dat bij jullie? En welke mogelijkheden zijn er?

Jazeker, via de Eversports kun je een voucher kopen voor wat je wenst. Bijvoorbeeld massage, personal training, sportlessen. En kun je zelf het gewenste bedrag aanpassen en afbeelding kiezen.
Betaling gaat via IDeal.

Wat is Stability@ home precies?

In dit abonnement kun je gebruik maken van alle online video’s van verschillende lessen welke ingeroosterd staan via locatie Kanaalstraat. Op het moment dat het jou uitkomt.

Blijven de online lessen beschikbaar?

Ja, we blijven een online rooster aanbieden. Tijdens de lessen op de mat wordt vanuit de Lombok– Utrecht

Onze videotheek met vele fijne online lessen zijn los te verkrijgen en zitten in het @home abonnement en LARGE en MEDIUM abonnement inbegrepen.

Wat is het Corona beleid?

Wat is het beleid gedurende de corona?
We vragen je om in ieder geval voor de lessen je eigen matje, handdoek, bidon en zonnodig kussenslopen mee te nemen naar de les. Er is tussen de lessen 15 minuten tijd om te kunnen wisselen, zodat we zoveel mogelijk het contact kunnen beperken. Kom niet te laat, maar ook zeker niet te vroeg.
Na de les worden de barren/ klinken afgenomen met papier en zeep volgens de RIVM richtlijjnen.

Waar moet ik op letten?
Blijf thuis als je Corona gerelateerde klachten hebt. Neem voor de lessen je eigen mat, bidon, handdoek en zonnodig kussenslopen mee.
Voor afspraken bij onze trainers, therapeuten en coaches is het dragen van een mondkapje verplicht volgens de RIVM richtlijnen.
Kom alleen op afspraak/ reservering.
Was je handen/ desinfecteer je handen bij binnenkomst.
Houd 1,5 m afstand.

Behandelingen

Worden de behandelingen vergoed door de zorgverzekeraar?

Fysiotherapie & oefentherapie kan (gedeeltelijk) worden vergoed door je je zorgverzekeraar, dit is afhankelijk van je verzekeringspakket.
Wij werken zonder contracten van de zorgverzekeraars, wat inhoudt dat je direct na de behandeling per PIN betaald. Je ontvangt de factuur digitaal per e-mail (of op schrift, dit kan op aanvraag), deze ontvangen factuur kun je zelf indienen bij jouw zorgverzekeraar.

Bij vele zorgverzekeraars wordt de behandeling afhankelijk van je aanvullende polis volledig of gedeeltelijk vergoed. De vergoeding is afhankelijk van het door jou verzekerde afgesloten verzekeringspakket in de aanvullende verzekering. Echter, wij adviseren je om zelf te informeren over afgesproken polisvoorwaarden bij jouw zorgverzekeraar. Wij staan ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister voor Fysiotherapeuten en we zijn BIG geregistreerd

Let op! Massages en personal training worden niet vergoed door zorgverzekeraars. Wel is er bij veel bedrijven een vergoeding mogelijk, je kunt eventueel navraag doen bij je werkgever wat er mogelijk is, voor eventuele vergoeding van een massage of personal training.

Wat voor personal training bieden jullie aan?

Onze trainers zijn gevarieerd opgeleid en zien we het dan ook meer als persoonlijke begeleiding in de sport als inspanning en ontspanning. Dit kan betekenen dat een personal training sessie kan bestaan uit pilates, yoga, ademhaling, interval-, hardloop-, boks- training.

Tijdens de intake worden je doelen, valkuilen, wensen besproken en gaan we samen kijken voor een passend pakket.

Op welke locaties vinden de massages plaats?

De massages vinden plaats op beide locaties in Utrecht (lombok en Tuinwijk). Deze zijn te boeken via onze website, maak hier de afspraak.

Welke massages past bij mij?

Voordat de massage plaatsvindt, vindt er een korte intake plaats, dit om ervoor te zorgen dat je de juiste massage krijgt wat je lijf echt nodig heeft. Het kan dus best zijn dat je bijvoorbeeld voor een bindweefselmassage hebt gekozen, maar dat niet gewenst is op het moment dat je in de praktijk bent. Zo wordt elke massage afgestemd op jouw behoefte.

Lessen

Wat is jullie lesaanbod?
Hoeveel soorten yoga bieden jullie aan?
Wat heb ik nodig voor de lessen?

Voor het volgen van een les, neem je je eigen matje, bidon en handdoek mee. Maak je gebruik van bolsters tijdens een yogales, zijn 2 kussenhoezen gewenst over de bolster te plaatsen voor je eigen veiligheid.

Andere materialen welke nodig zijn om de les te kunnen volgen worden verzorgd door ons. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bolsters, meditatie kussens, blokken, riemen, ballen, elastieken en dumbels.

Voor de pilates, BodyWork, yoga, barre lessen is het gebruik van schoeisel niet nodig. Voor de S.H.I.I.T lessen is het je eigen keuze of je gebruik wilt maken van schoenen. Alleen binnen schoenen zijn toegestaan in onze zalen.

Hoe groot zijn de groepen? (gebruik zalen)

Wij houden bij BASE for Stability ervan om je de persoonlijke aandacht te kunnen geven die jij verdient om het beste uit jezelf te kunnen halen tijdens de lessen.

In onze kleine studio’s aan de Kanaalstraat en P.C. Borstraat 13 in Utrecht kunnen we aandacht bieden aan maximaal 7 tot 12 personen. Rekening houdend met de afstand die nodig is om je veilig te voelen.
*maximaal 8 tot 10 @ Lombok
*maximaal 12 @ Tuinwijk

Ik wil weer gaan sporten na lang niets te hebben gedaan, hoe kan ik het beste beginnen, welke lessen te starten?

Plan een gratis intakegesprek in;
Belangrijk is, voor dat je gaat sporten, je doelen helder te hebben, waarom wil je gaan sporten, wat zijn de redenen dat je weer wilt beginnen en wat zijn de redenen waardoor je bent gestopt. Wat zit je in de weg en inderdaad waar moet je dan beginnen.

Samen bekijken we wat het beste bij je past
Wil je alvast starten met lessen? Ons advies is dan om dan te beginnen met pilates, yogapilates of yoga voordat je naar de pittigere vormen als BarreWorkout, BodyWork & SHIIT gaat

Ik heb een blessure, kan ik begeleiding krijgen met sport/ lessen volgen?

Onze fysiotherapeuten en trainers zijn opgeleid je op de juiste wijze te begeleiden zodat je weer het beste uit jezelf kunt gaan halen.

Samen bekijken we welke behandeling/ training het meest geschikt is en welke begeleiding nodig is voor jou.

Zwanger

Ik ben zwanger, welke mogelijkheden zijn er bij jullie voor massages en groepslessen?

Wanneer je zwanger bent kun je heerlijk bij ons sporten. Van BarreWorkout tot Zwangerschapsyoga. Belangrijk te weten dat na ongeveer de 16e week de rechte oppervlakkige buikspieren niet getraind mogen te worden. Deze oefeningen worden dan aangepast. De BarreWorkout en de Zwangerschapsyoga zijn de hele zwangerschap te volgen, natuurlijk uitzonderingen daargelaten. Twijfel je of heb je vragen, neem dan gerust contact met ons op.
Voor de massage wordt de houding aangepast. In zijligging met ondersteuning van kussens waardoor je comfortabel de massage kunt ontvangen. Overleg altijd eerst met je verloskundige of dit in jouw situatie gewenst is.

Wanneer kan ik weer beginnen met sporten na mijn zwangerschap?

Goed te weten dat je na ongeveer 3 maanden van je bevalling je veilig kan beginnen met sporten, wanneer er geen complicaties zijn.

Voordat je weer gaat sporten neem dan vooral contact met ons op om samen te gaan bekijken of het veilig is te starten en met welke lessen en welke opbouw bij je passen.

Hoe werkt de app “Eversports” om te reserveren voor groepslessen?

Base for Stability heeft 2 locaties in Utrecht waar je lessen kunt volgen, welke ook als 2 locaties in deze app te vinden zijn.
BASE for Stability – Kanaalstraat 254 – Lombok
BASE for Stability – P.C. Borstraat 13 – Tuinwijk
Je kunt de Eversports App downloaden in de app store op je telefoon (iOS of Android).

TIP – Activeer op je telefoon de notificatie voor de Eversports app.

Hieronder zie je een kort overzicht van hoe je de Eversports app kunt gebruiken.

1) Maak een Eversports profiel aan en log in
Als je nog geen Eversports profiel hebt, zal de Eversports app je vragen er een aan te maken.
Per e-mailadres kan er maar één Eversports account zijn.

2) Startpagina, favorieten & Ontdekken
Als je inlogt op de app, toont de startpagina alle studio’s die je als favoriet hebt opgeslagen (door op het hartje icoontje te klikken of door de studio-uitnodigingsmail te accepteren).

Je kunt op elk moment favoriete studio’s toevoegen of verwijderen, door simpelweg op het icoontje naast de studienaam te klikken.

In het menutabblad ‘Ontdek’ kun je studio’s lokaal zoeken, of bijvoorbeeld filteren op specifieke activiteiten en sporten. Hier vind je ook een overzicht van online lessen in heel Europa.

3) Maak een boeking
Als je een activiteit bij een studio wil boeken, kun je de naam van onze studio opzoeken en op hun rooster de les kiezen die je wil boeken.
Om een activiteit te boeken, moet je een geldig product hebben voor die activiteit.
Indien je al actieve producten hebt, zullen deze als eerste getoond worden.
Als je nog geen geldige producten hebt voor de geselecteerde klas, kun je nu een geldig product kopen. Je kunt ook een voucher inwisselen en de annuleringsvoorwaarden bekijken.
Na het afronden van de boeking, ontvang je een boekingsbevestiging per e-mail.
Als je een nieuw product hebt aangeschaft, ontvang je ook de factuur per email.

Alle geboekte activiteiten zijn terug te vinden in je Eversports account in het menu Mijn Boekingen > Komende Boekingen.

TIP – Als een les al volgeboekt is, kun je jezelf op de wachtlijst zetten. Zodra er een plek vrijkomt, krijg je een notificaties en kun je de activiteit boeken. (TIP – activeer de push notificaties!).

4) Een boeking annuleren
Als je een les niet kunt bijwonen, kun je deze snel annuleren in de app.
Om een boeking te annuleren, ga je naar het menu Mijn Boekingen > Komende Boekingen.

Als je binnen de termijn annuleert, wordt de credit automatisch aan je teruggeboekt. Op de App is het mogelijk om lessen ook na de annuleringstermijn te annuleren.
Dit heet een late annulering en geeft je de mogelijkheid om je plek in de les vrij te maken. Het tegoed zal niet worden teruggestort.

5) Bekijk en bewerk je profiel info
In het menu tabblad Mijn Profiel kun je al het volgende doen:

Persoonlijke gegevens bewerken: Hier kun je je naam en emailadres bewerken. Hier kun je ook je opgeslagen betaalmethoden bewerken.
Actieve producten en memberships: Hier zie je de resterende credits van je producten en de einddatum ervan.
Hier kun je het creditcardnummer van je actieve memberships bewerken.
In de sectie Mijn video’s vind je alle video’s die je eerder hebt aangeschaft.
App Instellingen: Hier zet je app notificaties aan en uit.
We raden aan om ze aan te laten staan, bijvoorbeeld om push notificaties voor de wachtlijst te ontvangen.

Bring a friend Voucher. Deel je Eversports voucher code met vrienden die Eversports nog niet gebruiken, en ontvang EUR 5 korting op je volgende boeking.

Je ziet je Eversports vouchers in het tabblad Mijn Vouchers.